пʼятницю, 1 листопада 2013 р.

Цілющі властивості класичної музики.

Цілющі властивості класичної музики:
Коли вчені вивчали вплив класичної музики на людину, то встановили її чудодійний ефект. Особливо багато розмов ведеться про музику таких композиторів як Моцарт, Бетховен, Вівальді, Гріг, Шуберт, Чайковський, Шуман і Дебюссі. Кажуть, що музика Моцарта сприяє кращому засвоєнню інформації та взагалі активізує роботу мозку.
Класична музика може зняти головний біль, особливо композиція Бетховена «Фіделіо», "Місячна соната", Ліста «Угорська рапсодія», Полонез Огінського. Якщо у вас проблеми зі сном, то від безсоння вас позбавлять п'єси Гріга, Чайковського та Сібеліуса. Ви можете поліпшити пам'ять, якщо станете регулярно прослуховувати Вівальді, його твори з циклу «Пори року». І хворі люди частіше в два рази швидше видужують, якщо слухали класичну музику. Загалом можна сказати, що класична музика корисна для здоров'я, вона покращує діяльність мозку, пам'ять, знімає біль, позбавляє від безсоння. Також окремо вплив робить на нас те, на якому музичному інструменті був зіграна музика: Гра на фортепіано врівноважує психіку, нормалізує роботу сечового міхура і нирок, надає очищаючу дію на щитовидну залозу. Мозкову діяльність можуть поліпшити звуки органу, а також вони нормалізують потоки енергії в хребті. Струнні інструменти: скрипка, гітара, арфа, віолончель - упорядковують роботу серцево-судинної системи.
Також, струнні інструменти викликають почуття жалю. Духові інструменти сприяють очищенню легенів і бронхів і взагалі покращують роботу дихальної системи. Благотворно їх вплив і на кровообіг. Ударні інструменти сприяють лікуванню печінки і кровоносної системи, відновлюють ритм серця. Звичайно, краще віддати перевагу класичній музиці і постійно слухати її. Але не всім подобаються класичні мелодії. Таким людям можна порадити альтернативну музику. А саме латиноамериканські мелодії. Можна слухати і свої народні композиції - вони допомагають заспокоїтися і розслабитися. Але тільки не слухайте важкий метал чи рок, які руйнують ваш організм.
Класичні мелодії, що несуть радість, сприяють розширенню судин, нормалізують артеріальний тиск і уповільнюють пульс. А військові марші підвищують тонус м`язів і діють цілюще на нервову систему. Не даремно ж з історії відомо, що грецький лікар Ескулап лікував нервові розлади грою на трубі, інструментом, без якого не обходиться майже жоден військовий марш.
Медичній практиці відомі реальні випадки, коли хворі виліковувались завдяки музиці. Музична терапія допомогла одужати хворому на тинітус німецькому вчителю, який скаржився на шуми, які він ніби-то постійно чув. Насправді було встановлено, що ці шуми симулювала та ділянка головного мозку, де обробляються звукові сигнали. Причини хвороби були не ясні. Ними могли стати як запалення середнього вуха, так і вживання антибіотиків, браку заліза в організмі, або навіть просто стрес. Пройшовши восьмигодинний курс музичної терапії, шуми в голові у хворого повністю зникли. Під час прослуховування музики мозок змушений був розрізняти звукову частоту, що її він симулював, від реальної. Музика допомогла заспокоїти клітини головного мозку, які надсилали фіктивні сигнали.

Немає коментарів:

Дописати коментар