пʼятниця, 1 листопада 2013 р.

Вплив музики на людину.

Нас постійно оточують різні звуки, людина перебуває в звуковому полі так само як риба в океані. Навіть повністю ізолювавшись від зовнішніх звуків ми будемо чути шум свого організму. Ми являємось аналізуючою ланкою енергетичних вібрацій, дивовижного "чуда" під назвою - його величність Звук. Крихітні вібрації повітря, саме вони, доводять до нас всі багатства і різноманітність навколишнього світу. Музика являє собою чи не найелітнішу частину тієї "армії" Звуку що атакує нас звідусіль і безперервно.
Різнобічний вплив музики:
Давно відомо, що музика здатна впливати на стан людини. Вона може породжувати у нас деякі емоції і відчуття. Із цим фактом погоджуються усі дослідники.
Однак, не зважаючи на усі досягнення у вивчені впливу музики на організм людини, а також на всі інші живі організми, дослідники із різних наукових інститутів світу продовжують проводити різні експерименти і дослідження, щоб ще більше дізнатися про цей вплив. Так, з’ясувалося, що музика здатна впливати на живі організми, як негативно, так і позитивно.
У свій час Девід Елкін, – американський вчений-медик, довів, що велике значення має сама музика. Наприклад, гучний, пронизливий звук, негативно впливає на живі організми. Його експерименти показали, що під впливом такої музики призупинявся ріст рослин. А риба, піддана впливу так званої «важкої музики» у поєднанні із миготінням світла, взагалі здохла. Не менш цікаві результати він отримав під час експериментів із водою. Коли ставив колбу наповнену водою біля музичної колонки, з якої лунали симфонії Бетховена і Моцарта, то кристали води набували гарної і правильної форми. А коли навпаки, включав важкий рок, то вода наче замерзала, і її кристали набували вигляду страшних осколків. Так само музика впливає і на людину.
У 2001 році, фахівці колледжу Макгілл на підставі своїх експериментів, дійшли досить цікавого висновку. Вони з’ясували, що під час прослуховування улюблених композицій у головному мозку стають активними ті ж самі ділянки, що і під час заняттям сексом і споживанням їжі.У недалекому 2010, вчені із США провели дослідження, яке наштовхнуло їх на висновок, що улюблена музика поліпшує психічний і фізичний стан людини.
У наша час вплив музики використовують навіть у медицині. Були випадки, коли за допомогою прослуховування улюбленої музики, хворі швидко ставали здоровими. Також музику використовують у рекламі, кіно, і т.д.
Отже, музика дійсно здатна впливати на наш організм, при чому, і негативно, і позитивно. Все залежить від нас самих.
Гіпнотичний вплив музики на людей:
Після пари годин знаходжень підлітків на дискотеці вони стають близькі до такого стану, який можна порівняти зі станом людей, на яких впливали за допомогою гіпнозу. А значить, що за допомогою музики можна ввести людину в гіпнотичний стан і запрограмувати на певні дії. Класична музика позитивно впливає на поведінку людей і їх стан. Був проведений досвід в одному кримінальному американському парку, де спостерігався високий рівень злочинності. У цьому парку включали через гучномовці класичну музику. І в підсумку ситуація в цьому парку різко змінилася в кращу сторону.
Інструмент маркетингових маніпуляцій:
Музику використовують як засіб по залученню клієнтів і бізнесмени, рекламні діячі.
Щоб привернути увагу до свого закладу включають гарну музику, і коли людина проходить повз нього, то обов'язково звертає увагу на нього. Або в супермаркетах, щоб покупці не йшли швидко з магазину, включають спокійну, розслаблюючу музику. В результаті, в таких супермаркетах покупці спокійно прогулюються і набирають товарів на більшу суму.
Роль свідомості у сприйняті музики:
На наше сприйняття можуть впливати і слова, які містяться в пісні. Слухаючи пісню зі словами, ми програмуємо і своє життя, подібно до змісту, вираженого словами які є в пісні. Тому вибирайте пісні з хорошими словами, якщо прагнете хорошого життя.

2 коментарі:

  1. Музика - феноменальне явище. Її взаємини з людиною дивні. Мелодійні звуки вершать чудеса - в людині пробуджується, перетворюється душа, змінюються стан, настрій ... Після якогось часу зал наповнюється якоїсь єдиної атмосферою, оскільки музика ріднить, об'єднує людей. Музика панує над нашими емоціями. А емоції, виявляється, навіть перемагають фізичний біль.

    ВідповістиВидалити